HASIČI  ZLATÉ  HORY

ROK 2019

Starší aktuality

Zde naleznete stručný průřez činností v roce 2019.

Rok 2019

- V sobotu 28. 12. proběhlo společné posezení pro členy sboru a jejich rodinné příslušníky  u příležitosti ukončení roku a jako malé poděkování za celoroční činnost a podporu.

- V sobotu 14. 12. v 9:00 hod. jsme přivezli stromky a v neděli 15. 12. probíhal jejich prodej před hasičskou zbrojnicí.

- V sobotu 7. 12. proběhla v klubovně zbrojnice výroční valná hromada, na které byl zvolen nový výbor našeho sboru. Do jednotlivých funkcí budou jeho členové obsazeni na ustavující schůzi nového výboru.

- Dne 29. 11. proběhlo proškolení a přezkoušení nositelů dýchací techniky.

- Dne 15. 11. proběhlo jedno z posledních školení jednotky v tomto roce.

- Dne 7. 11. jsme byli proškoleni školitelem firmy OMS MEDI k používání AED ZOLL Plus, který je nově zařazen do výbavy naší jednotky.

- Dne 12. 10. jsme se opět zúčastnili výcviku zaměřeného na vyprošťování osob z havarovaných vozidel, který proběhl na stanici HZS v Jeseníku.

- Ve dnech 27. - 29. 9. jsme zajišťovali zázemí pro účastníky historické bitvy včetně stravy v rámci projektu "Připomínka bojů slezských válek"

- Dne 21. 9. jsme opět poskytli preventivní hlídku při pouti na potním místě P. M. Pomocné.

- V pátek 20. 9. proběhlo další ze série školení jednotky na základě témat vydaných GŘ HZS.

- V sobotu 14. 9. jsme se podíleli na organizaci ukončení veteránské sezóny, které proběhlo ve Zlatých Horách u hasičské zbrojnice.

- Ve dnech 24. a 25. 8. poskytli hlídku při soutěži v rýžování zlata ve zlatokopeckém skanzenu.

- Dne 10. 8. jsme opět poskytli preventivní hlídku při pouti na poutním místě P. M. Pomocné.

- Ve dnech 26. a 27. 7. jsme poskytli preventivní hlídku, tentokrát při městských slavnostech, kde jsme se zároveň podíleli i na organizaci dopravy na objížďce.

- Ve dnech 13. a 14. 7. jsme poskytli preventivní hlídku při soutěži Endurosprint v areálu Bohema a jeho okolí.

- Dne 29. 6. od 14:00 hod. jsme zorganizovali na naší hasičské louce akci pro veřejnost tzv. "Hasičský den". Počasí přálo, několik členů sice muselo odjet k zásahu, což průběh akce trošku poškodilo, ale pivo bylo vychlazené, uzená žebra se povedla jako vždycky, kolo štěstí se točilo, tak se akce celkem vydařila.

- V pátek 21. 6. proběhlo další ze série školení jednotky na základě témat vydaných GŘ HZS.

- Dne 13. 6. proběhlo na hasičské louce zábavné odpoledne pro děti z obou místních matřských školek, počasí nám sice moc nepřálo, ale aspoň pěnu pro děti, se nám mezi bouřkami podařilo zrealizovat.

- Dne 12. 6. se někteří naši členové zůčastnili krajského cvičení "Orkán Jesenicko 2019".

- Dne 8. 6. jsme se podíleli na zajištění krajského kola skautských závodů tzv. "Svojsíkova závodu", které proběhlo v areálu zlatokopeckých srubů.

- Dne 2. 6. jsme se zůčastnili dětského dne pořádaného městem Zlaté Hory v areálu zlatokopeckých srubů.

- V sobotu 11. 5. jsme poskytli požární preventivní hlídku při pouti na poutním místě P. M. Pomocné. Ve stejný den naši mladí hasiči absolvovali poslední soutěž v této sezóně 2018/2019 a to požární útok, který je spojen s ukončením "hry Plamen".

- Dne 4. 5. se měkolik našich členů zůčastnilo výcviku lezců na stanici HZS v Jeseníku.

- Dne 27. 4. proběhlo na naší "Hasičské louce" základní kolo v PS, do okresního kola postoupila obě naše družstva. Okresní kolo se uskuteční 18. 5. v Uhelné.

- Dva naši členové mají za sebou základní kurz nositelů dýchací techniky, který uspěšně zvládli.

- Dne 23. 3. jsme byli pořadatelem soutěže mladých hasičů, která je součástí "hry Plamen" a účastnili se jí mladí hasiči z celého okresu.

- Proškolení řidičů, obsluhy motorových pil, poskytování první pomoci, nositelů DT jsou již za námi, stejně jako několik dalších z pravidelné odborné přípravy.

- Dalším školením je jedno ze série pravidelné odborné přípravy jednotky dle pokynu GŘ HZS a proběhne dne 25. 1. od 17:00 hod.

- První školení se týká velitelů a proběhlo dne 19. 1. na stanici HZS v Jeseníku.

- Dne 11. 1.  jsme se po několika letech opět stali členy realizačního týmu soutěže záchranářských posádek Rallye Rejvíz. Tentokrát se jednalo o tzv. zimní Rallye, která proběhla na území našeho města a opět byla naše účast na tomto podniku pro naši jednotku velkým přínosem.